Fine rundstykker - stor oppskrift!
200g margarin
12 dl melk
100g gjær
3-4 ts sukker
2 ts salt
ca. 2kg hvetemel
Egg til pensling
Valmuefrø/ sesamfrø til pynt
Smelt margarin og lunk melken til ca.37grader. Ved bruk av tørrgjær bør melken være ca. 40 grader. Tilsett gjær, sukker, salt i bollen, og mel til deigen slipper kanten. Jeg bruker Elektrolux sin store bakebolle og elter deigen i maskina i ca.8 min. Hev til dobbel størrelse, ca.1 time, trill ut ca.48-50 rundstykker som får etterheve i 30-45 min. Pensle med egg og strø valmuefrø eller sesamfrø på som pynt. Stek ved 200-225 grader celsius i ca.15 min, i min ovn trenger de bare 12 min på 225 grader.
Det andre som ble bakt kan jeg ikke skryte like mye av, for her brukte jeg rett og slett ferdigposer med mel... men de blir gode de også :o)
3 kommentarer:
De så kjempeflotte ut - godt med litt hjemmebakt brød disse helligdagene som ligger foran oss :) Go jul til deg :)
Heimelaga er no best! Eg laga julebrød (utan sukat) her hin dagen, og dei vart no vel så gode som bakaren sine:)
Ynskjer deg alt godt for jula og det nye året!
Ja, hjemmebakt er best :O)
God Jul!
Legg inn en kommentar