lørdag 5. november 2011

vesker, vesker og strikking....

Den siste uka har jeg ikke sydd en eneste centi meter... selv om flere halvferdige bestillinger bare ligger der å venter på meg. Jeg har vært sliten i hode og kropp, så sofaen har vært god, og strikketøyet greit å ha med seg der... Det skulle jo tatt seg ut om jeg dro symaskina dit eller?? Har forøvrig tre strikkeprosjekter på gang; en genser til minstemann, tova sitteunderlag, og et julegaveprosjekt... og siden mottakers mor antagelig leser bloggen er det foreløpig hemmelig hva jeg strikker.

Siden jeg ikke har bilder av strikkeprosjektene mine, tenkte jeg at jeg skulle vise fram et tidligere prosjekt som enda ikke her blitt vist fram her, en bursdagsveske som har reist helt til Bergen :o)
Fikk ganske frie tøyler med tanke på farger her - men mottakeren ville gjerne ha med uglestoffet og noe kult retro... Tok utgangspunkt i fargene på uglestoffet, synes selv den ble ganske kul jeg :o)

I dag skal jeg finne tid til å sette meg å sy ferdig noen av veskene, gleder meg til det. God helg!

6 kommentarer:

Sonja frå Sunnfjord sa...

Ja, den vart kul!
Ha ei fin helg:)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kult uglestoff og det oransje foret var også stilig. Håper du finner noe energi på sofaen.

Randi sa...

Kjempefin veske! God bedring!!! :D

Barbros lille atelier sa...

Nydelig veske som alltid! Herlig uglestoff!

Kremmerhusene lager du ved å stryke vlieselin på baksiden av en heklebrikke, og så deler du den i passende "kakestykker". Jeg pleier å dele brikken i 4-6 stykker - alt etter størrelsen på brikken. Er de veldig små bruker jeg gjerne å rulle sammen hele brikken og bruke den til ett kremmerhus. Da syr jeg den i såfall sammen for hånd fra rettsiden. Ellers syr jeg kremmerhusene sammen på vrangen med maskin.

Opphenget lager jeg av tynn ståltråd som jeg legger dobbel. Jeg fester ståltråden ved å stikke den gjennom øverst på kremmerhuset, og så surre den fast rundt seg selv. Så trær jeg på perler og fester på samme måte på andre siden. Og så kan du jo selvfølgelig pynte selve kremmerhuset med sløyfer og bånd o.l.

Gamle heklebrikker er kjempefine å lage julepynt av i form av hjerter, stjerner fugler o. l. og. Du gjør som med kremmerhusene og stryker vlieselin bakpå, og så tegner du mønsteret på vlieselinsiden og klipper ut to like deler som du legger vrange mot vrange og syr rundt med sikksakk. Jeg pleier å lage oppheng av gøtt.

Håper du får brukt brikkene dine til noe fint:-)

Klem

PrinsessaPåErta sa...

Flott blogg du har, første gang jeg er her på besøk- men det blir ikke siste! :)

Takk for at du er med på mitt blogglotteri:)

Skjerstad sa...

Kjempekul ! Dette er en unik veske, som mottaker sikkert blir utrolig glad i :)

Klem fra Janne