søndag 25. mai 2014

ull&omtanke

Hei og hopp, lenge siden sist... ull&omtanke - har du hørt om det?


Ull&omtanke er et dugnadsprosjekt som er startet opp av designfirmaet Customaid og Vibeke Jerkaas. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti – og hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd. Lappeteppene blir unike og nummererte, og gis til kreftpasienter med ønske om å gjøre hverdagen under behandling litt bedre. Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft.


Jeg har visst om dette dugnadsprosjektet via facebook en stund og hadde et ønske om å delta i det. Rett etter jul la jeg merke til at Vibeke ønsket at flere startet opp undergrupper og da hengte jeg meg på. Ville ikke sette i gang med dette alene så jeg fikk med meg Jeanette (som skriver bloggen Jeanette's gleder) og startet opp ull&omtanke Hedmark. Siden oppstarten i begynnelsen av mars har lappene strømmet på, vi har alt delt ut vårt første teppe, 4 tepper er til montering og flere skal det bli :o)

Hvordan kan du delta? Helt enkelt ved å strikke en lapp eller 10, eller ved å starte opp en undergruppe der du bor. Til nå er det startet opp 11 undergrupper - kanskje du finner en gruppe i nærheten av der du bor? Her er de andre undergruppene: ull&omtanke Sykkulven, ull&omtanke Hønefoss, ull&omtanke Trøndelag, ull&omtanke Flekkefjord, ull&omtanke Konsvinger, ull&omtanke Herøy, ull&omtanke Dombåsull&omtanke Rogaland-Haugesund, ull&omtanke Vestfold og ull&omtanke Valdres.

Oppskriften er enkel: 9 masker med ullgarn som egner seg til pinne nr. 5, strikk alle maskene frem og tilbake i 21 cm, fell av og fest trådene. Bruk farger og garntyper du liker selv, hovedsaken er at du strikker av garn fra varmende dyr og at du bruker din omtanke og gode energi når du strikker. 21 cm er like langt som kortsiden på et A4 ark - det kan være greit å ha liggende når du strikker så lappene blir like lange. Dette er et ypperlig prosjekt å bruke opp restegarn på!

Vil du delta på annet vis enn å strikke? Da er det også muligheter for å sponse oss med garn til de som gjerne vil strikke eller ved å donere penger til eventuelle utgifter i forbindelse med forsendelse og liknende. Det koster 150,- å sende et teppe med Norgespakken - så en Norgespakkelapp er et fint bidrag også :o)


Hvor leverer jeg lapper? Du kan levere lapper til meg eller til Jeanette;

Katrine Fosse
Per Sivlesvei 13
2407 Elverum

Jeanette Frekhaug Bekk
Einar Skjæraasensveg 7
2407 Elverum

Send en mail dersom du ønsker å levere lappene på døra :o)
frufosse(at)gmail.com eller Jfbekk(at)hotmail.com

Nominer en kandidat. Kjenner du en kreftpasient under behandling som trenger litt ekstra varme og omtanke? Send meg en mail: frufosse(at)gmail.com, og skriv litt om denne personen, hvilke farger vedkommende kan tenkes å like.

1 kommentar:

Guri sa...

Så bra tiltak! Håper mange vil bidra med lapper som varmer både kropp og sjel.
Ha en fin kveld! Klem :)