søndag 24. juni 2012

Bursdagsfeiringer, fødsler, pai og sånt...

Minsten i huset fyller år i morra, 6 år, og snart er han skolegutt... tenk på det... omtrent på denne tiden for 6 år siden hadde jeg lagt meg, det var varm og jeg slet litt med å sovne. Magen hadde vært hard som en stein hele kvelden, og jeg hadde et lite håp om at det var noe på gang siden jeg var 2 dager på overtid. En liten time senere våknet jeg og da var det en som ville ut... Vi rakk så vidt å komme inn på sykehuset før han ble født kl. 01.57... 50cm og 3600g
Nyfødt liten tass...

Forrige søndag hadde vi 12 jenter og gutter her på barnebursdag, og denne søndagen var det duket for familie bursdag. Med dine, mine og våre hadde vi blitt 21 stykk, men dessverre hadde ikke mine foreldre anledning til å komme, og broderns 2 eldste var hos mammaen sin, så da ble vi "bare" 17 til bords... Med uttrekk av bord + bordsetting for de største barna på kjøkkenet fikk vi plass til alle. Vi hadde stående buffet på kjøkkenet, så hver og en kunne hente seg de de ønsket.

Til mat hadde vi hamburgere og pølser til barna, og salat og pai til de voksne. Jeg lagde 2 paier i går som jeg bare varmet opp igjen i dag før vi skulle spise. Pai er veldig enkelt og godt, jeg jukser litt og kjøper ferdig bunn... Så blir det enda enklere :)

enkel sommersalat med selvdyrkede reddiker

Den ene fylte jeg med stekte bacon terninger, vårløk og broccoli, og toppet den med 3 egg pisket sammen med 1 beger creme fraice, salt, pepper og timian. I den andre paien brukte jeg kylling... Fant nemlig en veldig spennende oppskrift her om dagen som jeg ville teste...

kyllingpai

Her kommer oppskriften på paifyllet:

1/2 grillet kylling delt i mindre biter (jeg brukte en pakke prior salat kylling på 200g)
1 pakke chorizopølse delt i mindre biter
1/2 skivet rød løk
6 coctailtomater delt i 2
4 soltørkede tomater, strimlet
1/2 potte frisk basilikum, hakket
2 dl revet parmesan, strø over

Fordel fyllet i paibunen, rør sammen 3 egg og 2dl fløte, krydre med salt og pepper, og hell røren over paien. Avslutt med 1/2 dl pinjekjerner som strøs over.
Stekes på 200 grader i 30 min.

Nam nam :)

Markblomster til bursdagsbordet :)

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer med seksåringen og takk for oppskrift. Pai er veldig ålreit mat.

Barbros lille atelier sa...

Gratulerer så mye med bursdagsgutten!
Her pleier vi også å være en hel haug når det er bursdagsbesøk, og buffet er alltid supert:-)

Klem

AvMeg sa...

For et herlig bilde av den lille gutten din :) Tenker han koste seg masse i begge selskapene. Pai er supergodt. Ble helt sulten her jeg sitter.
:)