lørdag 22. desember 2012

Bakedag

Her om dagen hadde jeg bakedag; 2 slags brød og rundstykker ble bakt. Tenkte jeg skulle dele rundstykke oppskriften min med dere siden den alltid blir vellykket :o)


Fine rundstykker - stor oppskrift!

200g margarin
12 dl melk
100g gjær
3-4 ts sukker
2 ts salt
ca. 2kg hvetemel
Egg til pensling
Valmuefrø/ sesamfrø til pynt

Smelt margarin og lunk melken til ca.37grader. Ved bruk av tørrgjær bør melken være ca. 40 grader. Tilsett gjær, sukker, salt i bollen, og mel til deigen slipper kanten. Jeg bruker Elektrolux sin store bakebolle og elter deigen i maskina i ca.8 min. Hev til dobbel størrelse, ca.1 time, trill ut ca.48-50 rundstykker som får etterheve i 30-45 min. Pensle med egg og strø valmuefrø eller sesamfrø på som pynt. Stek ved 200-225 grader celsius i ca.15 min, i min ovn trenger de bare 12 min på 225 grader.


Det andre som ble bakt kan jeg ikke skryte like mye av, for her brukte jeg rett og slett ferdigposer med mel... men de blir gode de også :o)

4 kommentarer:

AvMeg sa...

De så kjempeflotte ut - godt med litt hjemmebakt brød disse helligdagene som ligger foran oss :) Go jul til deg :)

Sonja frå Sunnfjord sa...

Heimelaga er no best! Eg laga julebrød (utan sukat) her hin dagen, og dei vart no vel så gode som bakaren sine:)
Ynskjer deg alt godt for jula og det nye året!

Kort og Søm sa...

Ja, hjemmebakt er best :O)
God Jul!

Elin sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,

Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/