søndag 28. april 2013

Blogge pause og trening

Det har blitt en aldri så liten frivillig/ufrivillig (velg det som passer) blogge pause på meg. Jeg er ofte her inne, skroller nedover blogglista mi og leser igjennom det andre skriver og tenker med meg selv, at i morra - da skal jeg også skrive et innlegg. Men så går dagen og jeg bruker tiden til mer fornuftig ting enn å sitte på dataen.

Lyder det kjent? Jeg har hatt flere lange perioder hvor blogginga ikke har vært noe tema, jeg har rett og slett ikke overskudd eller lyst til å blogge. Siden nyttår har trening og kosthold vært hovedfokuset mitt.

Jeg har siden jeg fikk minstemann som nå blir 7år, ikke trent regelmessig, ikke fokusert på kosthold, og har dermed lagt på meg over 15kg. Noe jeg absolutt ikke har trivdes med, men ikke hatt viljestyrke og ork til å gjøre noe med... Før jeg ble gravid med minstemann trente jeg 2-4 ganger i uka, og kunne spise normalt uten å tenke på vekta. Etter fødselen kom jeg liksom aldri ordentlig i gang igjen med treninga. Jeg sa opp medlemskapet mitt på treningsstudioet og gikk inn i dvale...

Jeg har i perioder vært "flink"- som du kan lese om her, jeg satte i gang med "30 day shred" og gikk ned 5-6 kg og inn flere cm, men fikk vonde knær og gikk rett og slett lei... Jeg har aldri vært veldig flink til å trene for meg selv, jeg har alltid trent enten lagidrett eller vært med på timer, jeg er en "sal-junkie" som trenger å bli inspirert av andre for å pushe meg selv.


Rett før jul så jeg en annonse i lokalavisa for et kurs på mitt gamle treningsstudio som hadde fokus på kosthold, fysisk og mental trening. Jeg tenkte at det så interresant ut, men gjorde ikke noe mer før jeg begynte å snakke om det med en kollega på jobben rett etter jul. Vi ble enige om å melde oss på sammen og det har jeg ikke angret et sekund på. Lysten til å trene har kommet tilbake, jeg har fokusert på å spise oftere for å holde forbrenningen oppe, og jeg har lyttet mye til en cd med mental trening for å nå mitt mål.


Jeg er ikke fanatisk med hva jeg spiser, men har kuttet ut gotteri, salt snaks, brød, pasta og ris. Jeg spiser mye mer grove grønnsaker nå enn jeg gjorde tidligere, nøtter uten salt, salater, avokado, kylling, sjømat, frukt med mere. Jeg drikker rødvin på fest og er vi i selskap eller bursdag spiser jeg gjerne dessert og kake, men i mye mindre mengder enn tidligere. Det er dessuten hverdagen som teller, og det er viktig å unne seg noe for ikke å gå på en smell igjen.

Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra familie, kollegaer, venner og bekjente for tiden, det føles godt og gir meg også energi til å fortsette ferden. Målet mitt er komme ned i den matchvekten jeg hadde før jeg fikk minstemann, stramme opp kroppen, bli i god form og fortsette å være der. Fortsette å like å trene fysisk og mentalt 3-4 ganger i uka, og kanskje til og med begynne å like å jogge... Å jogge har jeg aldri vært noe flink til, men det er en av de tingene jeg kunne tenkt meg å gjøre. Det ser jo så enkelt ut å bare ta seg en løpetur i skogen...


Dermed er det ikke sikkert at det kommer så ofte innlegg på bloggen, jeg er desto mer aktiv på instagram for tiden. Hvis du vil følge meg der er jeg 3prinser der også.

(bilder er funnet på google bilde søk og er lånt fra nettsteder som f.eks. matprat.no og trening.no)

2 kommentarer:

AvMeg sa...

Koselig med et lite livstegn :)
Sikkert mange som kjenner seg igjen i det med trening. Jeg pleide også å trene fast, men etter at nr.2 kom, ble det mindre og mindre. Så ble jeg gravid med nr.3 og så ble det helt stopp. Har ikke energi eller tid til det...prioriterer selvsagt feil, men sliter med to ødelagte minisker i kneene. Jeg har liksom alltid en unnskyldning for ikke å gå. Jeg er heller ikke flink til å trene alene. Har årskort på helsestudio, men vært tre ganger på 6 måneder.. Kanskje jeg også skjerper meg - til neste år-eller året etter det :) Masse lykke til og fin søndag til deg :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Du har vært utrolig flink, heier på deg altså!