torsdag 17. juni 2010

Dragekake

"Mamma?? Du vet, når jeg skal ha med kake i barnehagen... da skal jeg ha med dragekake!!" sa minstemann i huset her om dagen da vi pratet om bursdagsfeiring i barnehagen, og om at han snart, ja helt sikkert snart, om ikke så mange dager blir 4 år... "men, mamma - er jeg ikke 4 år da?? Jeg har jo fått gave allerede?!" - Vi har allerede feiret fellesbursdag med barselgruppa nemlig... 
"Du bare tuller du mamma - jeg er 4 år! Og i barnehagen, da skal vi spise dragekake, og så skal jeg ha dragekrone." Dermed basta. Sånn er det med den saken.

HJELP... tenkte mor, og så for seg den kakejobben... har laget noen sjørøverskuter, slott, bamser, biler og fotballkaker opp gjennom tidene, men drage... Ja, ja... ut å kjøpe ingredienser med poden på slep - vi kommer til bakehylla, og der sier han plutselig "Der er dragene mamma - sånn kake skal jeg ha!"
Mor konstanterer at hun kan puste lettet ut, for der er en pose med dinosaur/drage strøssel... Vel hjemme bakes det en sjokoladekake etter favorittoppskriften til mor, og dragene strøs oppå med kyndig hånd :)I dag var dagen for fering i barnehagen, litt på forskudd der også siden han har ferie da bursdagen hans egentlig er. Stolt som en hane hadde han med seg dragekake i barnehagen, og jammen hadde han ikke fått dragekrone... Er den ikke flott?!


Vil du ha oppskriften på favorittsjokoladekaken min?? Den kan brukes til det meste - lage sjørøverskute, slott, bamser, biler og dragekaker.... bare fantasien setter grenser....

Barnehagens favoritt
400 gram smør
4 1/2 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
9 dl hvetemel
1 ts salt
4 ts bakepulver
5 egg

Sett ovnen på180 grader C. I en gryte som rommer minst 3 liter gir du smør og vann et kort oppkok, trekker gryta til side og tilsetter resten av godsakene til kakebunnen. Bland det hele godt sammen, og stek i en bakepapirkledd langpanne i ca.30 min. midt i ovnen. Sjekk om den er fredig ved å stikke en liten trepinne i bunnen, henger røra igjen på pinnen må kaka stå litt lengre.

Sjokoladekrem/glasur kan du lage på to måter.
Til sjørøverskuter og andre byggverk lager du en krem av:
250 gram myk margarin
250 gram melis
2 egg
3-4 ss kakao
Rør smør mykt og lett sammen med melis, tilsett eggene ett og ett og rør godt mellom hvert egg. Til slutt har du i kakaoen og blander den godt i. Sett sammen deler og smør på :)

Til dragekaka lagde jeg en varm glasur som smelter ned i kaka og gjør den ekstra saftig og god...
Mens kaka står i ovnen lager du denne glasuren, stikker hull i kaka med en gaffel når du tar den ut av ovnen og bre glasuren ut over den varme kaka og strø på pynt... nam, nam... Du trenger:
Smelt 200 gram smør, rør inn 4 ss kakao, 200 gram melis og 1 egg. Visp godt.

Ha en god helg - min har startet nå... og mannen er kommet hjem - jippi! Så nå er det ferie!

2 kommentarer:

Lill sa...

Jeg elsker sjokoladekake! Hvis du vil være hakket mer avansert neste gang, så kan du kjøpe sånne mandelegg (mandel m sjoko...anton berg,,,) så har du dino egg eller drage egg...

3prinser sa...

hmmm... god ide! det får bli neste gang ;)