tirsdag 13. juli 2010

Ferieparadis på jord

Livet går sin gang her i mitt barndoms ferieparadis på jord, idylliske Borgenfjorden, her har jeg vært hver sommer, fra jeg var 4mnd gammel. Noen ganger hele sommeren, andre ganger bare en uke...


Da jeg var liten bestod denne plassen bare av et feriehus/hytte på ei diger tomt midt mellom to bondegårder, med åker på hver side og veien og fjæra i hver sin andre ende. Nå er det 4 sommerhus/hytter her på samme tomta, mamma har overtatt selve hovedhuset og alle de tre brødrene hennes har bygd seg hver sin hytte.
Vi ble for mange på et lite hus...Jeg minnes godt de sommerene vi reiste hit med en gang skolen var slutt, jeg hadde lånt med meg en hel bærepose med bøker fra biblioteket, for å være eneste jente blandt 1 bror og 3 fettere var ikke alltid like morro. Mest morro var det at jeg stort sett slapp unna "grovarbeidet" som min bestefar satte de andre til å gjøre :) Visse fordeler skulle man jo ha av å være den eneste jenta...Mamma var lærer, så det var hun som passet oss, mens alle andre var på jobben. I helgene var det liv og røre når alle kom utover, og det ble trangt... Pappa satte alltid opp et telt i hagen, så bodde vi der mens det stod på som verst. Vi lekte cowboy og indianer, vi gravde mark, lærte oss å ro og kjøre båt og vi fisket, vi bygde flåte og padlet rundt på isopor plater, vi spiste fisk til middag nesten hver dag, pellet poteter og plukket våre egne gulerøtter og reddiker som bestefar hadde sådd. Og alle markjordbærene vi fant...Barndommens sommre var alltid lange og varme. Når fellesferien kom reiste vi stort sett på camping ferie. En sommer kjørte vi helt til Jugoslavia, eller Kroatia som det heter nå. Jeg var åtte år og husker spesielt da jeg våknet på grensen mellom Italia og Jugoslavia og det regnet dråper så store som tallerkener...


Nå er det min tur til å ta med mine barn hit, og gi dem noe av de gode opplevelsene jeg hadde her som barn. Mye er forandret, vi har internett og kabel TV, vaskemaskin, dusj og oppvaskmaskin, men sjarmen er den samme, og feriefølelsen kommer aldri ordentlig igang før jeg kommer hit... Borgenfjorden, mitt barndoms ferieparadis.

1 kommentar:

Lill sa...

Nydelig! Rart hvordan alt var større,varmere osv før i tida:) Nyt ferien, jeg er sikker på at gutta dine har det helt topp!