søndag 9. januar 2011

Kaldt vær og liten hund

Det har vært mye kaldt vær ute så langt i vinter - heldigvis er det blitt mildere nå enn på lenge nå så vi får vært ute mer enn fem minutter av gangen... men har mann hund, så må mann jo bare ut på tur for å lufte... Sånn er det bare... og da er det bare å kle på seg ulltøy, dunjakker og sorell sko. Men hunden da... hva skal den ha på?? Stakkars lille voffen vår har ikke så mye pels på magen, og må løpe hele tiden for å holde varmen.

Inspirert av et innlegg inne på A´sAlmanakk, der hun har strikket genser til valpen sin etter et gratis mønster på DROPS rotet jeg fram noe gammelt reste garn jeg hadde liggende og satte igang med å strikke. Strikket den litt større enn den største størrelsen, men det skulle jeg ikke gjort... for resultatet var en veldig fin hundegenser, ett nummer for stor... heldigvis hadde jeg mere igjen av det samme garnet, så da satset jeg på å strikke en mindre utgave, med ferre masker og mindre mønster... og her er resultatet:

Hmmm... hva er det her for noe da?? noe jeg kan spise litt på??

Genseren har blitt mye brukt - det dumme med den er at garnet ikke er spesielt elastisk, det er ren ull, så når Milla har brukt den mye så har den tøyd seg deretter også... Vel - det ser ut til at hun har trivdes med å ha den på seg på de kaldeste dagene, så bruker vi dekken på henne de dagene det ikke er så kaldt. Og den første genseren håper vi å få brukt til neste vinter når hun er ferdig utvokst. 

Den siste uka har vi ikke hatt på henne noe som helst. Hun elsker å løpe rundt og base i snøen, innimellom forsvinner hun helt :o) Heldigvis er hun ganske spretten, så det er ikke vanskelig for henne å hoppe seg inn og ut av de værste snøhaugene... hehe, morro å se på :o) I dag har vi vært på lang skitur - litt vanskelig for henne siden hun aller helst ikke skal trekke noe enda... og det vil hun gjerne, morro å løpe, løpe fort, fort :o)

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hun ble jo kjempesøt, selv om hun så en smule skeptisk ut. ☺

Pia sa...

He he, flott outfit! Og søt hund!

Namaste (jeo74) sa...

Hærlig både genser og hund :o)
Min e så full i pels at eg rekne med at han ikkje trenge ;o)

Takke for hilsen forresten :o)
Nå har eg prøvd meg på ein ny eskeDIY faktisk. Enda enklere trur eg.

Anyways; skikkelig god helg!