søndag 20. februar 2011

Inspirasjon

Det finnes så utrolig mye kult, flott, nyttig, morsomt og ikke minst inspirerende "ting" å finne/strikke/hekle/sy på nettet. På mine blog-surferunder havner jeg innom både her og der, trykker meg videre fra en blog til en annen, ofte pga. overskriften og linkene andre bloggere legger ut. Jeg har ofte fått inspirasjon til å lage egne ting på denne måten og har funnet mange flotte oppskrifter.

I dag har jeg havnet innom både ravenly, og flere blogger på leting etter oppskriften på ei tova veske som  jeg først så hos Muffins verden. Dit kom jeg via via... :o) Originalen er laget av ei japansk dame; Ishi-knit, og mønsteret ligger gratis på Ravenly og heter Garter Stripe Square Bag.


Igjen, siden det ikke er noen oppskrift å følge (kun bilder), letet jeg litt blant bloggerene som hadde strikket denne, og som hadde laget egne blog innlegg, og havnet hos Vibekes lille grønne, som igjen hadde lagt ut en link til ei dansk dame, Frau Putz, som hadde en veldig enkel og fin forklaring i sin blog på hvordan hun hadde laget sin veske...


Så nå har jeg superlyst til å strikke en sånn... kanskje til uka, når det er vinterferie? Må bare dukke ned i ull-lageret mitt og se om jeg har garn som egner seg, eller om jeg må ut å handle i  morra... hehe... Først må jeg bli ferdig med noe av dukketøyet jeg strikker til min lille niese :o)

Må bare få med link til et utrolig flott prosjekt; Tepper til nyfødte i Nepal. Det kan leses om her, og her hos Smuleblogg hvor jeg leste om det første gang. Dette har jeg også tenkt å bidra til i ledige stunder :o)

(bildet er lånt fra Nepalteppe bloggen)

Her er det 23 kalde, så det blir nok ingen lang tur i dag heller... fyringsvakt og strikketøy tenker jeg :o)
Ha en fin søndag med eller uten strikketøy!

4 kommentarer:

Pia sa...

Nå er jeg ikke interessert i strikking, men jeg kjenner meg veldig igjen med dette å klikke seg videre fra blogg til blogg. Og det dukker opp så masse flott!
Ha en fin søndag!

Sonja frå Sunnfjord sa...

Lekre vesker!
Berre synd at eg ikkje kan strikke...

Namaste (jeo74) sa...

Kjenne meg igjen i å klikke meg fra blogg te blogg ja :o)
Det e så maaase inspirasjon å hente!
Skikkelig fin veske! Blir spennande å sjå kossen di blir :o)
Kosa deg med vinterferie!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kul veske, ble veldig nysgjerrig på teknikken. Ja, sånn kan man bli sittende og begrave sef dypere og dypere, eller sidelengs i world wide web. ☺