mandag 30. juli 2012

Gruglede...

Jeg grugleder meg... I morra er nemlig dagen hvor jeg blir kvitt kontaktlinser og briller for godt. Det vil si, det kan jo hende at jeg med tiden må ha lese eller databriller, men da blir det i så fall et par fra Nille til 10 kroner, og det kan jeg jo leve med.

(Dette er ikke et sponset innlegg...)

Men, som skrevet, jeg både gruer og gleder meg... Gruer meg litt siden jeg ikke vet hva jeg går til, har jo aldri gjort dette før... Gleder meg fordi det blir godt etter 32 år som brillebruker (jeg HATER briller) og 22 år som linsebruker å slippe å bruke "noe" for i det hele tatt å kunne se... og ikke minst slippe utgiften til nye linser "hele tiden".

Jeg har valgt den nyeste (og dyreste) laser metoden, såkalt FS Lasik. Sakset fra Memira sine sider:


"FS Lasik står for "Femto Sekond Laser in Situ Keratomileusis" og er en videre utvikling av den allerede trygge og sikre LASIK-behandlingen. Forskjellen er at man med FemtoLASIK-metoden bruker doble lasersystemer. Metoden er den mest skånsomme for øyet, fordi snittet kan gjøres tynnere, jevnere og mer individuelt tilpasset. Grunnen til dette er at snittet, til forskjell fra en vanlig LASIK behandling, gjøres med laser i stedet for et mekanisk instrument. 

Med FemtoLASIK gjøres et snitt i hornhinnen ved hjelp av en laserstråle. Du kjenner et lett trykk mot øyet og synet reduseres i ca. 10 - 15 sekunder. Etter at laseren har laget snittet i hornhinnen, bretter øyekirurgen til side et tynt lokk i det øverste laget av hornhinnen. Deretter kan selve korreksjonen av synsfeilen begynne. Etter korreksjonen bretter kirurgen lokket tilbake på den opprinnelige plassen. Snittet som ble gjort for å frigjøre lokket gror med eksepsjonelt raskt. Behandlingen er rask og smertefri, og de fleste kan jobbe og kjøre bil allerede dagen etter behandlingen."


Betryggede lesing, men uansett, jeg kjenner ingen som har gjort dette og som kan bekrefte det som står der... derfor både gruer og gleder jeg meg... 

5 kommentarer:

AvMeg sa...

Masse lykke til :) Jeg hadde nok vært skikkelig nervøs, men det er nok verd det :)

Hjertelill sa...

Lykke til! Sommerhilsen fra Lill

mimmi-leone sa...

Lykke til, skjønner du gruer deg også.
Men det må være så deilig å slippe både kontaktlinser og briller.
Jeg er selv bruker av begge deler, og som deg, hater jeg brillene:-))
Du må fortelle hvordan det gikk.
Er så spent på å få høre.

Klem fra meg.

Fabelaktig sa...

Jeg tror det kommer til å gå veldig bra ;)

Lykke til, søte deg!

Fineste tirsdagen til deg :)
Her er det armkroken etter jobb, har hatt en litt sånn uff dag på jobb, men sånn er det noen ganger.
Da er det ingenting som er som en armkrok og litt trøst.

smil og klem

Gunnhild sa...

jeg har vært gjennom akkurat det du skal nå..og jeg har ikke angret et sekund!!

bare husk å ha med deg noen som kan geleide deg hjem og i seng!