lørdag 28. august 2010

litt trylling...

... eller la oss kalle det eksperimentering, for det er vel det jeg har drevet med i det siste... og tenk - det har blitt hele 2 Mac - vesker/beskyttere av loppe-skinnjakken, en til mannen og en til meg selv, + to beskyttere til våre eksterne HD´er... Ideen til dette prosjektet fikk jeg her.

Det første jeg måtte gjøre var å sprette hele jakken fra hverandre, for, glidelåser med mere, litt av en jobb og mye "rot"...
 

Deretter målte jeg opp mac´en og la til ca. 2,5 cm på hver side, la den rundt forbi på jakken for å finne "rett" sted å bruke i og med at jeg skulle lage 2 beskyttere og måtte ha nok skinn. Endte opp med å sprette fra hverandre armene på jakken for å bruke de på den ene beskyttelsen. Så brukte jeg linjal, skjærebrett og rullekniv for å få rette kanter, og skar ut de bitene jeg trengte.


Sydde sider og bunn sammen, og skråsydde hjørnene. Klippet foret like stort og sydde dette også sammen i sider og bunn. Foret i jakken jeg brukte var "foret" med vatt fra før, så da trengte jeg ikke bruke mer vatt mellom foret og skinnet. Trimmet så hjørner, limte sømmonnet ned med skinnlim, og sydde for og veske sammen. Siden jeg ville bruke borrelås på min skar jeg ut to identiske avlange skinnbiter, sydde borrelås på den ene biten før jeg limte dem sammen og sydde rundt kantene. Sydde så denne på på baksiden, og sydde motparten av borrelåsen på, på framsiden av MAC-beskytteren.
Her er det ferdige resultatet som jeg ble ganske fornøyd med:


Mannen ville ha med glidelås... det var vanskelig, men det gikk det også... her er det ferdige resultatet:


Bilder av beskytterene til de eksterne HD´ene får komme senere ;o)

7 kommentarer:

Lill sa...

Så STILIG!!! Dette var jammen kreativt. Synes borrelåsvarianten var kulest:)) Glidelås er ikke enkelt... Er du fornøyd med mac? Jeg har litt lyst på det....og iphone...og kitchen aid kjøkkenmaskin....og ny symaskin....men HVOR er penga?? Klem fra Sørlandet

3prinser sa...

Hei Lill! Takk :) Jeg er supefornøyd med mac´en min - liten, lett, rask og fantasktisk batterikapasitet :)

Barbros lille atelier sa...

Knallstilig! Så kreativ og flink du er! Imponert over at du fikk glidelåsen så fint til. Så skikkelig proft ut:-)

Nina sa...

Og du heilage lord. Du må være en tåååååååålmodig sjel ;). Må si - IMPO over veskene - og du og du så artig å lage selv - og så stilige!! Skjønner du koser deg med Macen din ;). Jeg har nå vært Macbruker i 2,5 år - og har planer om å forbli det også ;). Batteriet mitt er flatt nå da, så den har blitt en bærbar stasjonær - men det fungerer til mitt bruk nå. God søndag!

Pia sa...

Du er flink, altså! Jeg er mektig imponert!

Trine sa...

Oi! Jeg er imponert. Jeg kan nå sy litt - men dette er sånt som jeg tror jeg kommer til å "føkke opp" hvis jeg begynner på det..... så jeg gidder ikke. Kjempefine!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Oj, oj, for en pretasjon! Utrolig bra!☺